HTML

Friss topikok

Címkék

Rizotto

2013.01.10. 10:07 :: Night_

Kell egy liter húsleves vagy zöldség-alaplé.

Ezt melegen tartom a kedvenc teflonedényem mellett.

...amiben pici olajon megfuttatok egy fej apróra vágott hagymát, 2-3 gerezd fokhagymát, bármilyen zöldséget, ami van itthon (sárgarépa, gomba), majd a rizst.

Sózom, borsozom, az alaplével locsolgatom, mindig csak kevéssel, amennyit éppen felvesz. Kevergetem:-)

Amikor már duzzad a rizs, mehet bele pár marék darált dió, fokozatosan adagolom hozzá a levet.

Nem főzöm szét a rizst, picit roppanós lesz a végeredmény, és még mielőtt elérném, nagylyukú reszelőn belereszelek 1-2 nagy hámozott almát.

Amikor kész, apróra vágott petrezselymet szórok bele, 10 percre lefedem, azután megesszük.:-)

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://night-konyha.blog.hu/api/trackback/id/tr925006913

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása